Litinové hrnce, keramické a měděné hrnce
Hrnce patří mezi nejdůležitější nádobí. Podílí se nejen na zdravém vaření pokrmu a jeho chuti, ale také na úspoře energie. V dnešní době najdete opravdu velké množství hrnců na vaření speciálních pokrmů – příkladem jsou hrnce na špagety pro snadné slití vody. Každý by měl mít doma sadu hrnců, protože různé velikosti se hodí na přípravu různých jídel – například velký hrnec využijete na kuře, kdežto vajíčko si raději uděláte v menším. Ale jaké vybrat? Odpověď je jednoduchá – moderní chytré. Do kvalitního nádobí, které vydrží mnoho let, se vyplatí investovat.
#showmore#
Na každý hrnec poklice
Nejstarším a nejběžnějším způsobem, jak zvýšit efektivnost vaření v každém hrnci, jsou poklice. Sada poklic by proto měla být samozřejmostí při nákupu nádobí. S mnoha hrnci, rendlíky a kastroly jsou police prodávány v sadě. Dokoupit je však můžete i samostatně.
Indukční nádobí
Indukční deska na principu elektromagnetického pole zahřívá hrnec a přitom není sama rozpálená. Ale je třeba na ní třeba zvolit vhodné indukční nádobí. Indukční hrnce jsou moderní, vysoce funkční a přizpůsobené tomuto typu vaření. Příkladem mohou být měděné hrnce.
Různé materiály
Dalším tipem, jak vařit ještě více efektivně, je volba vhodného materiálu nádobí. Zlatou klasikou jsou hrnce s keramickým povrchem, ve kterých se jídlo nepřipaluje. Hrnce z nerezové oceli pak nejen skvěle vypadají a dlouho vydrží, ale také dobře vodí teplo a tak s nimi příprava oběda nezabere moc času.