Formy na pečení a pekáče
Sbíhají se vám sliny při představě chutného sladkého pečiva? Formy na koláče jsou velice praktickými cukrářskými potřebami, které budete v kuchyni využívat téměř neustále. Například plech na pečení poslouží stejně dobře na sladkou buchtu, jako se hodí na domácí pizzu. Na výběr je spousty druhů a typů forem – na bábovky, dorty i na slané pečivo. Liší se zejména tvarem, protože každá laskomina má svůj typický vzhled. Rozdíl mezi nimi nejdeme také v materiálu a jeho schopnosti daný typ těsta dobře vyklopit.
#showmore#
Kulaté formy
Nejběžnějším typem formy je kulatý tvar. V nízkém provedení se jedná o formu na koláče, ve vyšším zase o formu na dort. Pokud chcete vytvořit dort patrový, můžete si zakoupit více rozměrů dortových forem a hotové korpusy pak skládat na sebe.
Hranaté formy
Po kruhových formách tu máme hranatý tvar neboli formy na chleba. Jejich využití je však mnohem širší. Hodí se i jako forma na pečení sladkého pečiva s netradičním a originálním tvarem. Hranaté formy velice oceňují cukráři, kteří tvoří trojrozměrné dorty. Díky tomuto nádobí nyní máte možnost si upéct takto originální kousek i u vás doma.
Formy na bábovky
Když si představíte typickou bábovku, je krásně kulatá a vysoká. Přesně tento tvar vzniká díky formě na bábovku, která má uprostřed mezeru a těsto se lije do kruhového obvodu. Praktická možnost zvětšení a zmenšení průměru přes páčku zajistí, že bude vyndávání buchty hračka.